Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Totya, Tina és Dina blogja

Sziasztok Emberek! Ebben a blogban sok dolog fel fog merülni. Mind a hárman különböző témákat választottunk. Tina vicceket, sztárhíreket...stb. fog írni. Dina témái az állatok, a cikis dolgok...stb. Totya írásai a mindennapi életről, a tapasztalatairól...stb. fognak szólni. Olvassátok sokan!!

Friss topikok

Linkblog

Tina bejegyzése-Katy Perry

Totya, Tina és Dina 2011.06.13. 13:14

Katy Perry (1984. október 25. – ) amerikai énekesnő, olyan ismert dalok előadója, mint az I Kissed a Girl, a Hot N Cold, a Thinking of you vagy a California Gurls.

A 2007-es UR So Gay című szám digitális megjelenésekor a kritikusok, a média és a sajtó felfigyelt a szókimondó dalszövegíróra. Leghíresebb albuma a One of The Boys, melynek stílusa pop-rock.

 

Élete

Katheryn Elizabeth Hudson 1984. október 25-én született a kaliforniaiSanta Barbarában. Két lelkipásztor középső gyermeke, dzsesszesített egyházi zenén nőtt fel, a templomi karban énekelt. Miután Steve Thomas és Jennifer Knapp leszerződtette a Red Hill Records-hoz, 2001-ben elkezdte felvenni első albumát (dzsessz-hangulatú egyházi keresztény számok), Katy Hudson címmel. Tizenéves korában Perry és az egyik barátja találtak egy Queen albumot, ami később nagy hatással volt rá. 2004-ben Perry énekesnőnek szerződött a The Matrix-hoz, aki korábban Avril Lavigne-nel, Britney Spears-szel és Liz Phairrel is együtt dolgozott. Perry elkezdett együtt dolgozni Glen Ballarddal a bemutatkozó albumon, melyet 2005-ben akartak megjelentetni. A Box, illetve a Diamonds című száma a hivatalos MySpace-oldalán vált ismertté. 2004 októberében ő lett a Blender Magazin 'The next big thing'je. Az egyik, Ballarddal írt száma, a Simple, később betétdala lett a The Sisterhood of the Traveling Pants című filmnek. 2006-ban együtt dolgozott a P.O.D.-vel. A zenei iparban nyíltan beszélt a küzdelmeiről. A dalai végül megnyerték a Virgin Records igazgatójának, Jason Flomnak a tetszését, aki a Capitol Music Group feje volt, és leszerződtették a kiadóhoz. Dalait gyakran játsszák az olyan zenei adók, mint a VH1 és az MTV. 2011-benn az Így Jártam anyátokkal című sorozatban vendégszerepet töltött be. Az amerikai Maxim magazin olvasói 2010-ben a világ legszexisebb nőjének választották.

Magyarországon először 2010. október 1-jén koncertezett; fellépésévelTeenage Dream című albumát népszerűsítette és videoklippet forgatott a Firework című dalához. Katy Perry Thomas Sabo, a híres ékszerész reklámarca.

Kiadója

Miután Katy leszerződött a Capitol Recordshoz, elkezdte felvenni One of the Boys című albumát, melyet 2008-ban adtak ki. Együtt dolgozott Greg Welsszel, Dr. Luke-kal, Butch Walkerrel, Max Martinnal és Cathy Denisszel. 2008. június 17-én kiadták az USA-ban a lemezt, amelyet Katy a Vans Warped Toursszal reklámoz.

Stílusa

Katy Perry stílusát 1940-es, 1950-es évek divatjának felújított darabjai jellemzik, retro hangulatú. A deréknadrágok, a nagy és feltűnő minták, az egyberészes fürdőruha, a mélyen dekoltált, pánt nélküli felsőrészek, a 'pörgősszoknyák', virágos hajdíszek, óriási napszemüvegek jellemzik öltözködését.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajszikblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr132980279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása