Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Totya, Tina és Dina blogja

Sziasztok Emberek! Ebben a blogban sok dolog fel fog merülni. Mind a hárman különböző témákat választottunk. Tina vicceket, sztárhíreket...stb. fog írni. Dina témái az állatok, a cikis dolgok...stb. Totya írásai a mindennapi életről, a tapasztalatairól...stb. fognak szólni. Olvassátok sokan!!

Friss topikok

Linkblog

Tina bejegyzése-Vanessa Hudgens

Totya, Tina és Dina 2011.06.13. 12:49

Vanessa Anne Hudgens (1988. december 14.) amerikaiszínésznő és énekesnő. 2003-ban olyan filmekben debütált, mint például a Thirteen vagy a Viharmadarak (Thunderbirds) és 2006-ban hatalmas hírnévre tett szert, mivel szerepet kapott a Disney Channel filmjében, a High School Musical-ben (Szerelmes hangjegyek). Idő közben zenei karrierjébe is belekezdett, és 2006-ban kiadta bemutatkozó albumát a V-t. 2007-ben a Neutrogena arca lett.[1]

 

Élete

Vanessa Anne Hudgens szülei Hudgens első gyermekeként született 1988. december 14-én Salinasban, Kaliforniában. Apja neve: Greg Hudgens, anyjáé: Gina Guanco. Római katolikus vallású. Ereiben filippíno, kínai, latin, indián amerikai és ír vér is csörgedezik. Karrierjét egy zenei színházban kezdte, ekkor 8 éves volt. Szerepeket játszott az Evita, Körhinta, Óz a nagy varázsló, A király és én, Hamupipőke darabokban is. Vanessa nagyon szeretett ebbe a zene-színházba járni. Szülei egy ügynökkel egy szerződést is aláírtak, így a Hudgens család előbb San Diego-ba majd Los Angeles-be költözött. Végül 2003-ban Vanessa megkapta első film szerepét a Tizenhárom c. filmben, melyben Noel-t alakította, itt Nikki Reed és Evan Rachel Wood oldalán játszott.

Az első nagyobb szerepe azonban a Thunderbirds-ben (Viharmadarakban) kapta meg, ami egy nyári kalandfilm. Vendégszereplő volt a Quintuplets-ben, és a The Brothers Garcia-ban, valamint megkapta Corrie szerepét a The Suite Life of Zack & Cody-ban.

Aztán 2006-ban megkapta Gabriella Montez szerepét a High School Musical-ben (Szerelmes hangjegyek), amelyben egyszerre kellett színészkednie, énekelnie, és táncolnia. A film meghozta számára az átütő sikert. Szereplése hírnevet hozott neki. A Szerelmes hangjegyek a Disney legnagyobb filmjei közé tartozik. A film 2006. január 20-án debütált, és 8 millióan nézték meg akkor. A hozzá készült CD is nagy siker volt, a Billboard Charts-on az első volt, nem sokkal a kiadás után. A DVD-t 2006. május 23-án adták ki, és az első nap 400.000 darabot adtak el belőle. Emmy-díjat nyert, és az MTV Teen Choice Awards-on két díjat is kaptak, a szereposztásért, és Vanessa és Zac játékáért. Zac Efron és Vanessa között komolyabb kapcsolat van.

A Szerelmes hangjegyek c. filmben eredetileg Ashley Tisdale alakította volna Gabriella Montezt, de a rendezők Vanessát hitelesebbnek tartották erre a karakterre, Ashley Tisdale pedig Sharpay-t alakította. CD-jéért is megrohamozták a kiadók, végül a Hollywood Records-szal írta alá a szerződést. Vanessa CD-je nem egystílusú, hanem van benne pop, rock, hangulatos zene, elektronikus beütés, és R&B is, így eléggé változatos a hallgatók számára. 2006. szeptember 26-án kiadták első szólóalbumát a V-t, az első szám az albumról a Come Back To Me volt, ami a TRL-en a 3. helyen volt már az első héten.

A High School Musical 3 - Végzősök című filmjének óriási sikere lett, az első héten 45 millió dolláros bevételt hozott.

Eközben 2008.július 01-én megjelent Vanessa 2. szóló albuma az Identified, magyarul „Azonosítva”. A lemez hatalmas sikernek örvendett, első kislemeze, a „Sneakernight” vagyis az „Tornacipős éjszaka” hamar sláger lett.

Vanessa Sneakernight című számával bejutott a VIVA CHART SHOW-ba. 2009.04.04-én 4. helyezett lett.

Filmográfia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajszikblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr42980218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása